Stijlvol

Onze rocket leemkachel bouwpakketten zijn prachtig vormgegeven en worden daarmee een blikvanger in uw huis. U kunt kiezen uit diverse modellen met verschillende opties: bijvoorbeeld een bankje, warmtemuur of houtopslag.

Duurzaam

Met een rendement van 94% en een ongekend schone verbranding heeft onze rocket leemkachel de toekomst.

Succesvol zelf bouwen

U krijgt van ons persoonlijk montage instructie, een duidelijke handleiding voor de bouw van de mantel en daarnaast toegang tot de online zelfbouw community. Indien nodig geven we emergency advies via Skype als er een webcam ter plekke is.

ROCKET LEEMKACHEL BOUWEN

Het zelf bouwen van een leemkachel is niet eenvoudig. Het vraagt om 2 rechterhanden, goede informatie en begeleiding. Daarnaast vinden we het noodzakelijk dat je eerst een driedaagse workshop rocket leemkachel volgt voordat je beslist of je dit ook zelf gaat doen.

INFORMEREN
Website
Info ochtend
Checklist

PLAN
Modelkeuze
Tijdsplan
Kosten

VOORBEREIDING
3-daagse workshop volgen
Materialen bouwpakket afhalen
Materialen mantel kopen

BOUW
Mantelopbouw uit baksteen en leem
Bouwpakket plaatsen in de mantel
Grondlaag leem aanbrengen
Leemfinish aanbrengen
Rookkanaal aansluiten

OPSTOKEN
Droogtijd
Instoken
Genieten

Rocket leemkachel bouwpakket

KERN 150, 180, 200

Het rocket leemkachel bouwpakket is verkrijgbaar in drie verschillende maten voor de kern: 150, 180 en 200 mm. Hoe groter de kern, hoe meer vermogen deze heeft en hoe groter het aantal vierkante meters woonruimte die de rocket leemkachel kan verwarmen. In het onderstaande overzicht vindt u de belangrijkste gegevens op een rij.

Kern Diameter schoorsteen Te verwarmen oppervlakte (m2)* Diepte vuurkamer (cm)
150 150 mm 30-80 40
180 180 mm 60-120 46
200 180-200 mm 80-160 50

*Het te verwarmen oppervlakte is indicatief en afhankelijk van de isolatie van de woonruimte.

WARME BANKJES

De Cube 180 en 200 kunnen uitgebreid worden met een verwarmde bank. Dit is in de koude winterdagen de ‘place to be’. Als u de ruimte ervoor heeft is ons advies daarom altijd om een verwarmde bank erbij te bouwen. De bank kan in verschillende posities geplaatst worden dus er is bijna altijd een manier te vinden om hem in uw woonsituatie in te passen.

Rocket leemkachel bouwpakket verwarmde bank

Natuurlijk bouwen - Rocket leemkachel bouwpakket

ELLIPS EN WALL

In het model Ellips 180 komt de organische vormgeving uit de traditionele leembouw mooi terug, terwijl de elliptische vorm en het strakke houten bankje deze leemkachel ook geschikt maakt voor een modern interieur. De Wall 180 en 200 zijn ideale ruimtedelers. Door de grootte van de Wall en de centrale positie in de ruimte zal deze leemkachel veel bijdragen aan een behaaglijk warm leefklimaat.

KLEUREN EN AFWERKINGEN

Vuur &Leem werkt samen met Tierrafino als het om finishes gaat. Tierrafino biedt al sinds 1992 leemproducten aan en heeft een groot assortiment van finishes die we onze klanten niet willen onthouden. Wij raden met name de zachte kleuren in de serie Duro en de rustieke T-paint aan.
Ook hebben wij samen met Tierrafino acht speciale afwerkingen ontwikkeld, die ieder iets bijzonders aan uw kachel toevoegen.

Natuurlijk bouwen - Rocket leemkachel bouwpakket Tierrafino

Natuurlijk bouwen - Rocket leemkachel bouwpakket

PRIJZEN

U koopt bij ons een bouwpakket waarmee u zelf een leemkachel kunt bouwen. De begeleiding en alle specialistische materialen zijn hierbij inbegrepen, zoals de kern, het hitteschild, veegluikjes, etc. We hebben er voor gekozen om de zware materialen voor de mantel, zoals bakstenen en stoeptegels, niet in ons pakket op te nemen. Deze materialen zijn lokaal vaak goedkoper te verkrijgen en bovendien scheelt het transportkosten. In onze prijslijst vind u een compleet overzicht van onze prijzen en bijkomende kosten.

Wat klanten zeggen over het bouwpakket

Beert en Margiet

De kachel is het middelpunt van ons nieuwe atelier. Hij verwarmt het hele vertrek en is een plek om te genieten van het uitzicht of te kijken naar het spel van het vuur.
Lees meer…

Beert en Margiet
Jerke de Vries

Door de recht toe recht aan opzet van het pakket is het bouwen eenvoudig.
Lees meer…

Jerke de Vries