In onze Finovens bouwen we twee types bakovens: een gemetselde bakoven waar het vuur doorheen gaat en een inbouw bakoven waar de rookgassen niet door- maar omheen gaan.

De gemetselde bakoven kan een temperatuur bereiken tot wel 350 °C graden, en is daarmee heter dan de inbouw bakoven, die een temperatuur van ongeveer 225 °C kan bereiken. We adviseren onze klanten daarom om een gemetselde bakoven te nemen wanneer er regelmatig pizza’s in gebakken gaan worden. Als de nadruk ligt op brood en cake bakken of slowcooking is de inzet bakoven een prima alternatief.’

Een pizza bakken in onze gemetselde bakoven?
Stook de kachel ruim voor de maaltijd goed op, en leg de pizzabodems en alle ingrediënten klaar op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen pizza samenstellen. Er kunnen twee pizza’s tegelijkertijd in de oven en de pizza is binnen 2 – 3 minuten klaar. Omdat de oven rondom zo heet is wordt de bodem krokant en blijven de groenten knapperig en smaakvol, terwijl de kaas lekker smelt. De capaciteit van de oven is vanwege het snelle bakproces voldoende voor ongeveer 15 personen.