Workshop hosten
Een rocket mass heater in een workshop laten bouwen is een bijzondere belevenis. Het levert een mooie leemkachel in huis op en daarbij heb je 3 to 4 dagen een groep enthousiaste mensen over de vloer met alle gezellig heid en inspiratie die daarbij horen. Als je hier van houdt en een rock et leemkachel tegen lagere kosten wilt realiseren kan een workshop iets voor jou zijn.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Caroline:caroline@vuurenleem.nl

De workshop dient 2 doelen: aan de ene kant moet er een RMH gebouwd worden, en aan de andere kant willen de deelnemers een RMH leren bouwen. Dat betekent dat we tijdens de workshop de juiste balans moeten vinden tussen beide doelstellingen. De (soms onervaren) deelnemers moeten van alle facetten kunnen proeven, maar als het nodig is voor het bouwproces zetten we de meer ervaren deelnemers in op die delen van de kachel die moeilijker zijn of als eerste af moeten.

Deze workshops trekken een breed scala deelnemers aan, met een even breed scala aan handvaardigheden en ervaring. Hierdoor is het van te voren moeilijk te voorspellen hoe het bouwproces loopt. Daarom heeft Vuur & Leem een format ontwikkeld om dit in goede banen te leiden:

  • Er is een workshop van 2 of 3 dagen, meestal op donderdag, vrijdag en zaterdag
  • Indien nodig is er een terugkomdag, ongeveer 2 weken na de workshop, waarin de kachel wordt afgebouwd en het vuur wordt aangestoken. Deze dag wordt gepland aan het einde van de workshop in overleg met de deelnemers en de host. Op de terugkomdag wordt er alleen afgebouwd en is er geen ‘les’ meer.
  • Het is meestal nodig dat de host zelf nog werkzaamheden moet verrichten om de kachel voldoende af te krijgen voor de terugkomdag. Afhankelijk van de voortgang tijdens de workshop kan het nodig zijn dat Vuur & Leem daarbij ondersteunt.

Wij vinden het noodzakelijk dat je als host zelf handig bent. Je hebt een beter begrip van het bouwproces en je kunt dan zelf tussen de workshop en de terugkomdag de kachel verder afbouwen indien nodig. Het helpt natuurlijk altijd als je handige vrienden hebt. We adviseren om tussendoor niet met professionals te gaan werken. Meestal is dit niet nodig en het maakt de RMH onnodig duur.