avatar_pngEen duurzaam energie-plan en gezelligheid, 2 voor ons belangrijke thema’s in de verbouwing van ons huis. Een massakachel bleek perfect te kloppen in dit plaatje, maar het prijskaartje was niet in de schaal van ons budget. En toen surfte ik langs de site van Vuur en Leem en kwam Sjangs plannen tegen om een soort van bouwpakket te ontwikkelen.
Ons droomplan werd plots een pak haalbaarder.
Op bezoek bij Sjang en Caroline, een pittige rit die meer dan de moeite waard bleek en het begin van een zeer aangename (en warme ? ) samenwerking. Een fascinerende wereld opent zich. Sjang’s bouwpakket was nog steeds in volle ontwikkeling maar een alternatief bleek mogelijk: Sjang zou de kern zetten van de rocket stove en de mantel zou ik zelf realiseren. Het werd een boeiend proces met prachtig resultaat.

Tot nu toe gebruiken we als enige verwarming de rocket. Ondertussen geraakt de nieuwe routine aardig ingeburgerd, een nieuw ochtendritueel dat me een aangename voldoening geeft. Het nodigt uit om te onthaasten… de warmte van het brommende stralende hart van ons huis.

Tim, Seraphine, Jeanne, Remi & Paula